Середа, 24.04.2024, 06:53
Вітаю Вас Гість | RSS
.
Меню сайту
Швидка допомога!!
 



Міні-чат
Погода
Погода в Високопіллі
Відео-презентація
http://cashtube.ru/1696/3192/
Вітаємо!!!
Праздники сегодня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Поставте оцінку сайту
Всього відповідей: 132
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
[Vox.com.ua] Портал українця Каталог україномовних сайтів каталог сайтів Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU
Пошук
+++++++
Головна » 2010 » Травень » 23 » Сторінками Євро - щоденника
Сторінками Євро - щоденника
16:57
22 травня

День Європи у Херсоні та Маріуполі – справжнє свято для мешканців цих міст і не тільки. Так ми , жителі одного з найвіддаленіших районних центрів Херсонщини,  мали нагоду відсвяткувати цей день у Херсоні.

На площі коло кінотеатру "Ювілейний " було облаштоване Європейське містечко у якому були представлені палатки таких країн: Австрія, Бельгія, Греція, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія і Швеція, Чеська Республіка. Окремо була палатка Представництва Європейського Союзу в Україні, в якій проводилось багато конкурсів, як і у всіх інших палатках. Також були палатки Ради Європи і ОБСЄ, Європейського молодіжного парламенту та Української Мережі Євроклубів.

Ми познайомилися з чудовими людьми. Один з них – Володимир Тука – чудовий танцівник http://www.newfavorite.net/tuka.htm , та взагалі приємна молода людина. Володимир трішки розповів нам про Обласну бібліотеку, а потім його друзі розфарбували наші обличчя, від чого стало набагато веселіше. На наших обличчях засяяли прапор України та ЄС – символи сьогоднішнього дня.

КВЕСТ та БІНГО на європейську тематику також нам сподобались, а особливо наш координатор – Максим Єлігулашвілі. Молодий, енергійний, здавалося, що все у нього отримується легко і невимушено.

Нам сподобались палатки, що охоплювали різні сфери життя європейців: Школа європейських мов, Європейська творча майстерня, публічні дебати, Школа європейських танців. Цей день дійсно можна назвати – день – свято.

Ось як писали про цей день євроклубівці.

Цей день залишився в моїй пам’яті, як дуже яскравий ,веселий та цікавий. Не кожен день в нас, сільських дітей, є можливість відвідати подібні свята.

Мені дуже сподобався наш координатор Максим, який проінструктував , щодо заходів.

Дуже веселим та пізнавальною була гра "Бінго", яка допомогла об’єднати людей різного віку.

Все було класно!!!

Я цей день ніколи не забуду!

Жанна Овчарук

Мені дуже сподобався КВЕСТ, бо це перевірка на швидкість і дружбу.

Максим Ушаков.

Саме цього дня ми отримала від свята просто океан позитивних емоцій.

Віка Курочка.

Цей день став найцікавішим у моєму житті, я нарешті познайомилась з Максимом Єлігулашвілі та дітьми з інших Євроклубів.

Алла Кравець.

День просто супер, я нітрохи не шкодую, що поїхала!!!

Юля Береза

Я знову побачила Максима Єлігулашвілі, Сергія – з якими познайомилися у Києві. Хочу ще!!!

Крістіна Колісніченко.


19, 20, 21 травня

Наша подорож до Криму тривала  дні. Але вони пролетіли дуже швидко, а в пам’яті залишилось багато чудових та неймовірних спогадів.

В перший день ми були на території Свято – Успенського монастиря, відвідали печерне місто Чуфут – Кале, ханський палац у Бахчисараї. Ввечері нас привітно зустріла база відпочинку ”Орлиный залёт”, недалечко протікала річка Кокоска, що в перекладі означає «небесне або блакитне око”. Ніна Іванівна Яценко, наш екскурсовод, багато розповідала нам про історію та географію Кримського півострова.

На другий день ми відвідали чудове місто – привид у минулому – Балаклаву, у перекладі назва міста означає "рибяче гніздо ”. Ми були у військово – морському музеї, раніше на його території існував завод по ремонту підводних лодок. Раніше це місто на картах взагалі не існувало, воно обуло закритим містом. МИ каталися на катері, слухали цікаві історії гіда про Балаклавську бухту та пісні, в яких було оспівано чудову природу Балаклави та  Чорного моря. На зворотному шляху ми заїхали на ферму «Чудо ослик» . Ввечері на нас чекала приємна зустріч з цілим табуном коней на яких ми катались невеликими групами. Коло багаття ми жарили сосиски та розтрачували свої сили на дискотеці.

На третій день ми були у печерному монастирі Челтер – Коба, підіймалися на Бичачий мис з якого бачили Бельбекську долину. Ми 6 кілометрів піднімалися по гірській стежці. Втомлені та радісні ми поїхали додому.
Юля Каленюк
Іра Андрієнко

14 травня
Наступного дня всі учасники та гості проекту мали змогу представити звіт своєї роботи , але встигли не всі, вірніше встигло тільки три Євроклуби з 50. Ми познайомились з досвідом організації роботи євро клубів Новоград – Волинського. Також на тему діяльності Євароклубів України виступив Володимир Брущенко  - голова правління «Право та Захист». Під час дискусії «Співпраця Євроклубів з ЗМІ»  ми мали змогу познайомитись з досвідом у цьому питанні інших Євроклубів та запропонувати різні моделі співпраці. Всі розуміли, що це чи не головна проблема – популяризація результатів діяльності Євроклубів. Щоб про нас знали, а головне переймались тими проблемами які цікавлять молодь та школярів в Україні.

Під кінець заходів останньою виступила Оксана Дайко – Начальник відділу європейської інтеграції Міністерства освіти та науки України. Було обговорено багато нагальних проблем, більшість їх було піднято вчителями та викладачами і стосувалась фінансової підтримки Євроклубів України. Але однозначною була відповідь, про те, що державний бюджет такого фінансування під цю програму не передбачає.

Колісніченко Крістіна

Переглядів: 864 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz