Четвер, 18.04.2024, 11:10
Вітаю Вас Гість | RSS
.
Меню сайту
Швидка допомога!!
 



Міні-чат
Погода
Погода в Високопіллі
Відео-презентація
http://cashtube.ru/1696/3192/
Вітаємо!!!
Праздники сегодня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Поставте оцінку сайту
Всього відповідей: 132
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
[Vox.com.ua] Портал українця Каталог україномовних сайтів каталог сайтів Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU
Пошук
+++++++
Головна » 2010 » Вересень » 28 » Взаємодія з органами місцевого самоврядування
Взаємодія з органами місцевого самоврядування
22:52
Зібратися разом – це початок, триматися разом – це прогрес, працювати разом – це успіх .


14 липня поточного року, за ініціативи голови районної ради Бутяєвої Н.В. відбулася зустріч із представниками місцевого та учнівського самоврядування, в якій взяли участь сільські, селищні голови,  керівники парламентів  загальноосвітніх закладів району, заступники голови та  працівники відділів освіти та у справах сімї, молоді та спорту районної державної адміністрації. Наталя Василівна ознайомила молодь із організацією місцевого самоврядування відповідно до положень Конституції та Закону  України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Європейської Хартії. У своїй промові голова районної ради наголосила на ролі громади, що має згуртовуватись для  вирішення питань, що стосуються кожного жителя. В єдності – велика сила, що дозволяє подолати всі труднощі. Такими для прикладу були названі громади населених пунктів Заградівка, Іванівка, Кочубеївка, Мала Шестірня, Високопілля, де завдяки посильному вкладу громади освоєно  кошти Світового банку і побудовано нові водогони та подано населенню воду. У Нововознесенському відремонтовано дах місцевої школи, у Малій Шестірні – зроблено капітальний ремонт фельдшерсько-акушерського пункту. Нелегка  робота з громадами продовжується і надалі. В планах  є заміна вікон на метало-пластикові у Високопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів, можливість придбання шкільних автобусів, проведення робіт по відновленню водогону с. Зарічне, ремонт спортивної зали Кочубеївського центру культурного дозвілля (сільський будинок культури), реконструкція ділянки водогону в смт. Високопілля, реконструкція опалення Орлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.  Силами районного бюджету немає можливості виділити такої кількості коштів, що потрібні для виконання цих робіт, тому необхідне розуміння і згуртованість громади, аби   люди взяли участь у реалізації даних проектів, залучивши кошти Світового банку.
    Досить яскраво та емоційно представили себе на зустрічі президенти шкільних самоврядних колективів.  Кожен намагався якнайцікавіше розповісти про напрямки роботи з даного питання. На символічній карті Високопільського району діти відзначили прапорцями населені пункти, звідки вони приїхали. Всього у зустрічі взяли участь школярі із  9 загальноосвітніх закладів району. Жвавим було обговорення інформації заступника голови районної державної адміністрації Плохути Л.В. з питання сучасного стану та реалізації напрямків програми соціально-економічного розвитку району. Діти висловлювали свої пропозиції до сільських, селищних голів стосовно санітарного стану населених пунктів, організації вивозу сміття, проведення роботи по озелененню територій, відновлення проведення суботників  тощо. Слушною є пропозиція школярів  про те, щоб  сільська рада частіше виходила на відверту розмову із жителями на сходах села. Зі словами розуміння та підтримки до своїх маленьких колег виступив Архангельський селищний голова В.І.Гриньок. Він закликав юних активістів не втрачати своєї небайдужості до громадського життя та патріотизму, більше звертатися до сільських рад,  керівників усіх форм власності та приватних підприємців щодо вирішення питань для розвитку молоді та організації культурного дозвілля.
    Крім цих, діти висловили свої пропозиції до присутніх щодо допомоги у виявлення,  розвитку  та становленні талановитої молоді у районі.   Чередніченко Ірина (КЗ   «Загальноосвітня школа-інтернат «Високопільська гімназія» Херсонської обласної ради») висловила побажання аби район мав власний конкурс талановитих виконавців, Мирко Олександра (Заградівська ЗОШ І-ІІ ступенів) висловила пропозицію відновити у селах роботу драматичних гуртків, щоб молодь мала можливість розвивати свої акторські здібності.
  Чередніченко Т.А., (методист  будинку дитячої та юнацької творчості) ознайомила з проблемою відсутності музичних керівників для підготовки вокальних виконавців, тому якість такої підготовки залишається низькою для участі у подальших конкурсах. Побажала відновлення районного вокального конкурсу «Золота жар-птиця», у якому діти мали можливість проявити свої таланти. Багато пропозицій висловлено присутніми щодо роботи мережі Інтернет у районі, поповнення бібліотечних фондів, створення клубів за інтересами, придбання нової оргтехніки.
    Несподіваним і приємним відкриттям для присутніх була презентація роботи Євроклубу (керівник Кравець О.М., вчитель-методист КЗ  «Загальноосвітня школа-інтернат «Високопільська гімназія» Херсонської обласної ради»).  Активісти клубу Кравець Алла, Пуценко Олег та  Колісниченко Крістіна  розповіли про його діяльність.  Під гаслом Євроклубу «зібратися разом – це початок, триматися разом – це прогрес, працювати разом – це успіх» об’єдналися активісти КЗ  «Загальноосвітня школа-інтернат «Високопільська гімназія» Херсонської обласної ради». Хоча клуб створено недавно (09 березня 2009 року), проте  результати говорять самі за себе. В минулому році члени клубу відвідали з різними програмами Високопільський дитсадок, вибороли міні-гранд для святкування днів Європи 2009, на отримані кошти провели понад 15 заходів та залучили до проекту більш як 500 дітей гімназії та Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Євроклуб став членом Всеукраїнського Спілки Євроклубів  та пройшов конкурсний відбір у проект підтримки мережі Євроклубів України поміж майже 200 таких клубів. Працювали над реалізацією проектами:  залучення сільської молоді до громадсько-активної роботи, вирішення складних соціальних проблем (протидія торгівлі людьми та проблема працевлаштування молоді за кордоном), паління та вживання алкогольних напоїв у сімях.  Взяли участь у святкуванні Дня Європи у м. Херсон, Цюрупинськ.  Не залишилися члени клубу осторонь в день молоді, 27 червня, організували та  провели арт-майстерню, залучивши до цього понад 40 дітей. На сьогодні євроклубівці працюють над концепцією нового проекту, якщо вдасться виграти міні-гранд, планують витратити кошти на проведення арт-відпочинку для молоді в День Незалежності України.  Усім присутнім гімназисти подарували на згадку брошуру «Дні Європи в Україні».
    У зв’язку з тим, що наприкінці липня депутатами районної ради розглядатиметься питання щодо розвитку та становлення молоді в районі, голова районної ради запросила Кравець О.М. та представників шкільного самоврядування взяти участь у роботі  сесії. Також дітям запропоновано внести свої пропозиції  до проектів рішень районної ради з даного питання та по виконанню програми соціально-економічного розвитку району, які будуть розглянуті на засіданні постійних комісій. 

Переглядів: 1676 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz