Вівторок, 23.04.2024, 13:00
Вітаю Вас Гість | RSS
.
Меню сайту
Швидка допомога!!
 



Міні-чат
Погода
Погода в Високопіллі
Відео-презентація
http://cashtube.ru/1696/3192/
Вітаємо!!!
Праздники сегодня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Поставте оцінку сайту
Всього відповідей: 132
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
[Vox.com.ua] Портал українця Каталог україномовних сайтів каталог сайтів Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU
Пошук
+++++++
Головна » 2009 » Червень » 6 » Сторінки Євро - щоденика червень 2009
Сторінки Євро - щоденика червень 2009
22:05

11 червня


Гімназистам здалося замало обмежитися тільки стінами рідної гімназії. Тому погожого літнього дня, 11 червня, ми зібралися у гості. Нас вже на автовокзалі зустріла Нетяга Надія Петрівна – привітна та мила – директор Іванівської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Тільки одна її щира посмішка дала зрозуміти – нас чекають.

Триває літнє оздоровлення і вже закінчувалась навчальна практика. Тому полегшенням для вчителів та захоплюючою грою для дітей стали цікаві заходи, які ми привезли з собою. Для учнів 8 класу – свято – дійство «Флоралія». У прекрасний та захоплюючий світ квітів і барв дітей повели Крістіна Колісніченко та Даша Бреславець, ще одну подорож до країни мультиплікації організували для малечі Мех Наталя та Моргун Тетяна. Справжній Карлсон, Женя Реверюк, але тільки трішки солідніший роздавав діткам солодощі, чим зовсім розтопив дитячі сердечка. Овчарук Жанна та Кривенок Тетяна виявили найрозумніших серед семикласників у інтелектуальному турнірі. А Бандюк Мілана та Лагода Вікторія презентували діяльність євроклубу для активістів школи. Так хочеться, що ідея об’єднання ініціативних дітей у такі клуби стала доброю традицією.

Коли планувалась поїздка до Іванівки виникла ідея розширити коло інтересів євроклубівців. Так багато ще білих сторінок у літописі історії нашого району. Наталя Іванівна Макаренко організувала для нас зустріч з Горяшко Ольгою Яківною. У свої 82 роки Ольга Яківна дуже добре пам’ятає ті часи, коли та частина села де вона мешкає називалась Суворівкою або Ейгенфельдом. Це була німецька колонія, яка буда заселена починаючи з 1869 року німцями – переселенцями з колонії Альтнассау. У ході пошукових досліджень нам вдалося заповнити багато білих плям. Історія однієї родини – це тільки невеликий промінь світла в суцільній темряві історичної дійсності. Близько місця ми спілкуємось з Олександром Раушем, нащадком першопоселенців Кронауської волості. Саме у Ейгенфельді були землі прапрапрадіда Олександра, будинок у якому жила велика родина Вільгельма Вільгельмовича Рауша та його дружини Вільгельміни, володіли 54 десятинами та 623 сажанями землі. Сам Олександр жодного разу не був на Україні. Але його сім’я плекала давню надію побачити могили рідних людей , бо три покоління Раушів жили у Суворівці, побачити будинок де всі вони народились та криницю з якої пили воду. Саме за цю складну справу й взялися пошуковці. Ми дійсно знайшли будинок де жила родина. Зараз там побудований на німецькому фундаменті інший будинок і живе інша родина. Але залишився колодязь. А ось німецьке кладовище у зовсім занедбаному стані, можна навіть сказати , майже вже його немає. Всією родиною у Берліні Рауші разом згадували, ділилися враженнями про побачене. І так було приємно відчувати причетність до справи, яка здійснила чиюсь заповітну мрію. Ось так група дітей та спогади самотньої, чудової жінки зробили життя кращим не одній людині. Пошуки нових фактів тривають. Хочеться сказати велике спасибі активістам, які виявили до цього неабиякий інтерес. Це: Хижняк Олександр та Бандюк Мілана, Бреславець Даша, Реверюк Євген та Кравець Алла. Ось так і відкриваються таланти юних пошуковців і на небосхилах МАН запалюються зірки.

10 червня

Для молодших гімназистів у пригімназійному таборі «Вікторія» ми показали справжнє казкове дійство з лісовими персонажами – ляльками з простою назвою «Пригоди у лісі». Але чи могли діти здогадатися що євроклубівці не прийшли їх розважати. Ми намагались донести корисну інформацію про те, яку шкоду завдає дитячому організму паління. Насправді казка носила характер анти тютюнової пропаганди, ось що пише Віка Лагода у щоденнику «Дітей зацікавила гра казкових героїв і це було видно по посмішках на їх обличчях під час смішних сцен дійства. Члени євроклубу намагалися як найяскравіше зобразити шкоду паління на прикладах з життя лісових мешканців. Я думаю що учні залишилися задоволені казковою пропагандою.» Справжня казкова лисичка – Жанна Овчарук – переконливо пропонувала усім цигарки, але після того як Таня Кривенок та Віка Лагода розповіли що некорисного у цигарках та пасивному палінні – замислились я думаю усі, такою переконливою була гра акторів.

В цей же день у прекрасне свято мультиплікації повели дітей табору Мех Наталя та Моргун Тетяна. Ось що пише Тетянка: «На дошці ожили улюблені герої мультиків і нам здалося, що це вже не ми ведучі свято а всі разом знайомимося з тим як створюються мультики, хто їх озвучує, вгадуємо голоси улюблених мультиплікаційних героїв, співаємо разом з ними».

8 червня

Понеділок, 8 червня, розпочався справжнім трудовим десантом. Ми впродовж кількох днів збирали макулатуру, а потім здали майже 40 кілограмів, а виручили всього 2.80. Спочатку – розчарування. Скільки носили, потім переносили, а от коли почали мислити разом скільки корисних книжок, газет за нижчими ніж звичайно цінами можна з нього зробити….зрозуміли, що це корисна справа. А вщент тугу зняв спільна брейк – кава з легкими бутербродами, як їх назвала Мілана – хліб та масло. Але це були найсмачніші бутерброди з хліба купленого на спільні гроші. Ось так вдало розпочався тиждень, а далі  - Інтелектуальні змагання для учнів 6 класу та 5 – х класів провели Мілана Бандюк та Віка Лагода, Крістіна Колісніченко та Даша Бреславець, а от чоловіча половина клубу – справжні фотокореспонденти і Сашко Хижняк  і Коля Застава вправно знімали на відео і фотографували всі спільні справи. Ми разом їх переглядаємо і самі вражаємось скільки корисних і добрих справ ми зробили разом.

7 червня

Тільки що взнала результати  наших команд. Не розчарувалася, хоч і програли, вірніше не перемогли. Адже шлях до перемоги, не завжди гладкий, а іноді буває і тернистим. Головне, що діти я думаю зрозуміли, що перемога - наполеглива праця. Перемога команди - наполеглива праця всіх.  Все одно мої діти найкращі!!! О.М.

6 червня

У районці надрукували статтю про Євроклуб. Хай живе команда!!!!

5 червня

Був відбір. Приємно було дивитися на команди, які не просто відповідали на складні питання, а й цілеспрямовано йшли до перемоги. Склади команд були такими. Перша - Мілана Бандюк, Женя Чепурний та Жанна Овчарук,  друга - Таня  Кривенок, Наталка Мех та Крістіна Колісніченко. Коли прийшли зі змагань придбали обласну газету "Новий день"  і приємно було всім коли побачили замітку про наш Євроклуб.

Оксана Миколаївна

4 червня

Сьогодні готувалися до відбору на Всеукраїнські змагання з Євроінтеграції "europa nostra" . Отримали посилку з м. Херсон з кульками, прапорцями, літературою з євроінтеграції. Спасибі велике Максиму Єгулашвілі

3 червня

Сьогодні був вдалий ранок. Ми проводили ігри змагання з учнями 6 класу. Жанна Овчарук та Мілана Бандюк підняли настрій 6 класникам цікавими запитаннями, відео - загадками та музичними паузами. А от Крістіна Колісніченко та Даша Бреславець підготували цікавий захід - спілкування з природою "Флоралія" для п'ятикласників. Годинна подорож у царство квітів запам'ятається надовго.

2 червня

Почалася виробнича практика. Для євроклубівців - спільні заняття, тренінги, конкурси та багато цікавого. Завдячуючи нашому директорові - Зої Дмитрівні Мельничук, ми займаємось під час практики. На кожен день сплановані заходи. Вчора ми були на чудовому дійстві яке до Дня захисту дітей підготували вихованці БДЮТ. А от сьогодні ми розмальовували іграшки для лялькового театру "Пригоди у лісі", яке плануємо провести на наступному тижні.

Оксана Миколаївна
Переглядів: 1131 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz