Четвер, 28.03.2024, 14:23
Вітаю Вас Гість | RSS
.
Меню сайту
Швидка допомога!!
 



Міні-чат
Погода
Погода в Високопіллі
Відео-презентація
http://cashtube.ru/1696/3192/
Вітаємо!!!
Праздники сегодня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Поставте оцінку сайту
Всього відповідей: 132
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
[Vox.com.ua] Портал українця Каталог україномовних сайтів каталог сайтів Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU
Пошук
+++++++
Головна » 2009 » Липень » 21 » Високопільщина запрошує. Зеленому туризму бути ....
Високопільщина запрошує. Зеленому туризму бути ....
22:18

Високопільщина запрошує. Зеленому туризму бути ...

 


Бреславець Оксана

Переможець обласного етапу  конкурсу - захисту

науково дослідницьких робіт учнів членів МАН

учениця 11 класу Високопільської гімназії

Дійсний член Херсонського відділення МАН Україниї


Сьогодні в незалежній Україні виникло таке поняття як «туристичний продукт». Якщо південні райони Херсонської області можуть запропонувати споживачам туристичного продукту курортні зони чорноморського узбережжя то північні райони, як більшість території України немає такої можливості. Територія Високопільського району має можливості для розвитку альтернативного туризму, такого як «зелений», «агроекологічний туризм», «екоагротуризм», «сільський» тощо. Всі ці види туризму не пов’язані з масовим традиційним туризмом. Для нього характерна мала інтенсивність потоків, низька щільність та орієнтованість на не урбанізовані території.

Високопільський район має всі необхідні умови для розвитку екотуризму який базується природних та археологічних ресурсах. Саме до них належать дорожні ландшафти, археологічні пам’ятки, території з рідкісними видами рослин і тварин.

Об’єктом нашого дослідження були дорожні ландшафти, які помітно відрізняються від інших комплексів антропогенного походження і мають лише їм притаманні ознаки. Дорожні ландшафти - продукт багатовікової, специфічної діяльності людини. Вони не лише мають значення для всіх господарських сфер, а й об’єднують їх, формують єдиний каркас антропогенного ландшафту, особливо міського. Значення і роль дорожніх ландшафтів у структурі сучасних  ландшафтів, зокрема й України, постійно й швидкими темпами зростатиме.

Дорожні ландшафти Високопільського району мають історико - пізнавальне значення. У структурі дорожніх ландшафтів збереглися характерні відрізки, ділянки доріг з ознаками всіх етапів їхнього формування. Такі «історичні» ділянки доріг - це не лише історія формування дорожніх ландшафтів, а й історія України, історія формування у їх межах антропогенних ландшафтів. До таких ділянок дороги можна віднести міст через річку Інгулець в межах села Заградівки.

У Високопільському районі дорожні ландшафти можуть відігравати дуже велике значення, так як сформувалися в умовах сухостепового півдня і вилучені з господарського використання (особливо у долині річки Інгулець).

Дорожнє полотно в межах Високопільському районі має державне значення. Серед дорожніх ландшафтів виділяються сільськогосподарські угіддя, які на багато кілометрів простягнулися вздовж доріг. Поміж полів виділяються лісосмуги, які виконують переважно вітрозахисне значення. Ці дорожні ландшафти однотипні по всій території району.

Особливе ландшафтне значення відіграють елементи річкової долини пониззя Інгульця. В межах сіл Архангельське, Іванівка відкриваються красиві краєвиди для спостерігача.

Західні території району, які розташовані в межах вододілу Дніпра та Інгульця, змінені внаслідок площинного змиву і тому порізані ярами та балками з байрачними лісами. Саме байрачні ліси мають неабияку привабливість.

Високопільського району відбувається часта зміна ландшафтів. Ця особливість може бути використана під час розробок екскурсійних маршрутів по території району.

На території району до різних видів альтернативного туризм можна залучити 131 дорожніх ландшафти. З них 30 природні та  101 антропогенні. Більшість – об’єкти сільського туризму - 58. Значну частку – становлять об’єкти, що їх можна залучити агроекотуризму - 45.

Об’єднуючись під «дахом» альтернативного туризму. Всі зазначені види, презентують антитезу традиційному туризмові і за своїм наповненням є екологічними. Базуючись на природних та археологічних ресурсах екологічний туризм дозволить вивчати територію не завдаваючи шкоди довкіллю.

Ми переконані, що єдина причина недостатнього розвитку туризму на території району – малодослідженість рекреаційного потенціалу. Тому і пропонуємо авторську картосхему дорожніх ландшафтів Високопільського району.


 


Переглядів: 1079 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 1
1 Lil-G  
0
Все що ви кажете, в цілому, правда. У нашому районі розвиток альтернативного туризму можливий та перспективний. Але скажіть, будь ласка, чи на часі це в роки економічної нестабільності країни? І хто на вашу думку має цим займатись?
===
Запитання адресовано Бреславець Оксані bye

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz