Четвер, 18.04.2024, 10:37
Вітаю Вас Гість | RSS
.
Меню сайту
Швидка допомога!!
 



Міні-чат
Погода
Погода в Високопіллі
Відео-презентація
http://cashtube.ru/1696/3192/
Вітаємо!!!
Праздники сегодня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Поставте оцінку сайту
Всього відповідей: 132
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
[Vox.com.ua] Портал українця Каталог україномовних сайтів каталог сайтів Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU
Пошук
+++++++
Головна » 2011 » Травень » 21 » Європа стає ближчою
Європа стає ближчою
21:44

19 травня, у Високопіллі відбулася зустріч членів шкільних європейських клубів Високопільського та Великоолександрівського районів зі студентами з Польщі, Німеччини та України. Наш район представляли шкільні євроклуби «Євродія» (координатор Оксана Кравець) КЗ «Загальноосвітня школа-інтернат» Високопільська гімназія» ХОР та «ЄвроРИТМ» (координатор Наталя Макаренко) Іванівська ЗОШ І – ІІІ ступенів. Великоолександрівський район - ШЄК «Union» ЗОШ № 2 (координатор Іванна Панченко)

Зустрічі відбулась в рамках проекту «Європа у валізі». На всеукраїнському рівні цей проект заснований «Фондом Конрада Аденауера», а у Високопіллі можливість молодим людям почути про Європу з перших вуст надали: громадська організація «Молодіжний центр регіональний розвитку» та ініціативна група активістів ШЄК «Євродія». Мета такого заходу налагодити зв’язки між молоддю, активізація німецько-польсько-українського діалогу про Європу.
Німецьку сторону представляли Мелісса Гюнневіг та Франциска Поль, Польщу - Анна Палух та Наталія Книжна, Україну – Богдан Колодкевич та Максим Єлігулашвілі. Всі присутні отримали сучасні прилади (з навушниками), за допомогою яких учні і гості під час діалогу могли розуміти один одного.
На початку зустрічі гості трохи розповіли про себе, мету свого візиту, про свій проект та про фонди за підтримки яких здійснюється їх проект.





Потім почалося найцікавіше — представники євроклубів провели невелику вікторину з розіграшем призів. Євроклуби не підвели - швидко давали відповіді на питання.
Після цього команда проекту з задоволенням відповіла на запитання учнів. Головними запитаннями, звичайно, були запитання про продовження навчання в країнах Євросоюзу, молодіжні програми обміну студентів і школярів, роботі волонтерів. Під час зустрічі демонструвалося слайд-шоу про Європу, а згодом відбувся обмін думками та дискусії щодо євроінтеграції України в ЄС.
Учасники проекту «Європи у валізі» приїхали не з порожніми руками - вони привезли в подарунок євроклубам цікаву літературу про Євросоюз, номери журналів «Євро бюлетень», посібник «Європа у кишені».
По завершенні діалогу діти підходили і спілкувались з представниками команди проекту та ставили їм запитання, обмінювались координатами. Бажаючі могли сфотографуватися на пам'ять, взяти автографи.
Після того, як всі гості розійшлися, команду проекту ознайомили з діяльністю
єроклубу «Євродія», вони були вражені масштабністю проведеної роботи та оплесками вітали актив Євроклубу, який за цей рік розширив коло своєї взаємодії і взяв участь у всеукраїнських проектах під час яких двічі отримували нагороди: володарем гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Європа очима молодих українців» став Пуценко Олег, та ІІІ місце посіла Кравець Алла, було проведено дві зустрічі з євро клубами Нової Каховки та Великої Олександрівки.

Оксана Кравець
координатор ШЄК «Євродія»
КЗ«Загальноосвітня школа–інтернат»
Високопільська гімназія» ХОР


Переглядів: 2429 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 Роман  
1
Молодці! Такого рівня подія у Високопільській гімназії це ще те досягнення. Успіхів "Євродію" та нових закордонних гостей у стінах "альма матері". І, звичайно, бути гостями у своїх закордонних колег!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz