Четвер, 25.04.2024, 03:14
Вітаю Вас Гість | RSS
.
Меню сайту
Швидка допомога!!
 



Міні-чат
Погода
Погода в Високопіллі
Відео-презентація
http://cashtube.ru/1696/3192/
Вітаємо!!!
Праздники сегодня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Поставте оцінку сайту
Всього відповідей: 132
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
[Vox.com.ua] Портал українця Каталог україномовних сайтів каталог сайтів Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU
Пошук
+++++++
Головна » 2010 » Жовтень » 30 » Молодь як ініціатор змін
Молодь як ініціатор змін
08:45

Молодь як ініціатор змін

 Довгостроковий проект "Знання про Європу: молодь як ініціатор змін", розпочатий Херсонською обласною молодіжною громадською організацією "Молодіжний центр регіонального розвитку", стартував з листопада 2008 року. Високопільські гімназисти долучилися до проекту з березня 2009 року. За цей час реалізовані громадські програми, проведені заходи, організовані масові подорожі.

Змагання у Цюрупинському лісі, відпочинок на схилах Горганських вершин у Карпатах на завжди залишаться у пам’яті членів європейського клубу "Євродія".

Створення районної мережі європейських клубі давня моя мрія. Так хочеться щоб інші діти району загоріли вогником бажання рухатись вперед.

Ми вже запалили вогник бажання в очах у активістів учнівського самоврядування на спільній зустрічі з головою районної ради Наталією Василівною Бутяєвою та головами селищних та сільських рад.

За 16 років роботи з дітьми переконалась, що діти більше всього зневірюються у порожніх обіцянках дорослих. Але не у нашому випадку. Пообіцявши вирішити питання транспорту Наталя Василівна не просто його виконала, а й перевиконала опікуючись нашим візитом до м. Нова Каховка, де було проведено Форум про європейських молодіжних та дитячих об’єднань на якому ми мали змогу презентувати досвід євро клубу "Євродія".

Зустрілись школярі трьох найбільш активних євроклубів області "Євродія" (Високопільська гімназія), "Євромолодь" ЗОШ №3 та "Sirius" ЗООШ 8, які гостинно приймали на своїй території друзів – євроклубівців та гостей з інших шкіл району. Цікава екскурсія до музею історії, перенесла нас у давне минуле півдня України та налаштувала на співпрацю.

Інтерактивне знайомство за 5 хвилин об’єднало більш як 100 дітей. Записуючи свої імена на стікерах раніше не знайомих дітей гімназисти раділи новим друзям. Ми відвідали музей історії у школі № 3 і були вражені цінності зібраних тут експонатів: від давніх часів до сьогодення.

Фотографування на пам'ять, обміни координатами після презентації євро клубів створили справжню атмосферу довіри та дружби. Наші очікування справдились, адже було дано початок створення мережі євроклубів у нашій області під керівництвом координатора мережі Максима Єлігулашвілі.

Потім був євроквест. У пошуках страв європейської кухні діти відвідували ресторан і знайомились з його меню, бігали вулицями міста у пошуках пам’яток історії та архітектури в яких були б увіковічені імена відомих європейців. На завершення у великий ланцюг дружби спочатку об’єднались, а потім скрутились у клубок більш як 60 дітей.

Радіємо з того що голови учнівського самоврядування Архангельської та Іванівської ЗОШ, які зацікавились ідеєю створення у свої закладах євро клубів, також побували з нами у м. Нова Каховка та привезли у свої учнівські колективи багато ідей. І це буде перший крок до створення у нашому Високопільському районі мережі євро клубів.

Оксана Кравець

Переглядів: 1328 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz