Четвер, 28.03.2024, 13:41
Вітаю Вас Гість | RSS
.
Меню сайту
Швидка допомога!!
 



Міні-чат
Погода
Погода в Високопіллі
Відео-презентація
http://cashtube.ru/1696/3192/
Вітаємо!!!
Праздники сегодня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Поставте оцінку сайту
Всього відповідей: 132
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
[Vox.com.ua] Портал українця Каталог україномовних сайтів каталог сайтів Каталог сайтов :: Развлекательный портал iTotal.RU
Пошук
+++++++
Головна » 2010 » Липень » 14 » Реалізація проекту залучення сільської молоді до громадсько – активної роботи
Реалізація проекту залучення сільської молоді до громадсько – активної роботи
21:16

Проект залучення сільської молоді до громадсько – активної роботи стартував ще на початку травня 2010 року. Завдяки знанням отриманим під час регіонального тренінгу підтримки діяльності Євроклубів України було розроблено концепцію Проекту. Активісти євроклубу чітко визначили проблеми, які стосуються сільської молоді сьогодні: пошук роботи за кордоном, вживання алкоголю та паління, відсутність здорового відпочинку та пасивність молоді щодо проведення масових громадських заходів.…от і взялися за цю справу.

  22 травня 15 євроклубівців святкували День Європи у м. Херсоні. Цікаві конкурси, можливість перейняти досвід організації масових заходів – справжня скарбниця ідей для нас. Це друга масова подорож євроклубівців разом за межі території району. Першу ми здійснили у жовтні 2009, коли у складі 20 чоловік побували у Цюрупинському лісі. Головна ідея заходів присвячених святкуванню Дня Європи -  можливість популяризації загального європейського культурного надбання серед херсонців та жителів області незалежно від віку. Євроклубівці були яскравими, діяльними, познайомилися з представниками інших ШЄК. Ми відвідали Цент Європейської інформації, що знаходиться у приміщенні обласної бібліотеки ім. О. Гончара, помилувалися водами могутнього Дніпра.

  Наступним нашим проектом було залучення молоді до вирішення складних соціальних проблем. Для того щоб підняти проблему заробітчанства було розроблено засідання круглого столу з залученням представників соціальних служб. Протидія торгівлі людьми та проблеми заробітчанства – ось що на нашу думку на сьогодні є дуже важливим під час працевлаштування молодих людей за кордоном. Активісти ШЄК Колісніченко Крістіна, Кравець Алла, Пуценко Олег, Шевченко Ренат, Курочка Вікторія, Береза Юлія, Федорнак Тетяна зібрали багато інформації і тому очолили групи експертів з питання протидії торгівлі людьми та представництва Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда Україна". Цікава інформація проілюстрована слайдами, запитання та відповіді під час двостороннього діалогу до начальника Центру соціальної служби для молоді РДА Раїсою Володимирівною Чередніченко, та вчителя історії гімназії Руссі В.М. вразили аудиторію, зокрема глибина знайомства з розглянутими питаннями протидії торгівлі людьми євроклубівцями. Старшокласники – гімназисти отримали розроблені членами ШЄК листівки з коротким описом розглянутих проблем. На закінчення ми спільно переглянули відеофільм "Дорога в нікуди" представлений Центром.

  Не залишили осторонь у ході реалізації проекту і проблеми паління та вживання алкогольних напоїв у сім’ях. І якщо з дорослими ми вже проводили агітаційні заходи, то цей раз прийшли в гості до малюків. Так під час навчальної практики з цікавими сценками, іграми, анти тютюновою агітацією ми звернулись у старшу групу дитячого садка. І якщо діти зможуть вплинути на своїх батьків хоча б тим що почули від євроклубівців – це вже великий плюс від проведеної акції.

  Літні канікули для Євроклубівців розпочалися з відпочинком на природі. Ми провели відпочинок разом і привітали наших іменників. На природі ми провели євро – вікторину, конкурси, обговорили наступні проекти.

  Попрощались ми не на довго – зустрілись 27 червня на День молоді. Випускники – євроклубівці, активісти та члени ШЄК спланували АРТ – відпочинок перед святковим концертом до Дня молоді. Трішки завадила погода, тому столи перенесли у вестибюль районного будинку культури. Ми заручилися підтримкою начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Коперко Вікторії Василівни. Були виділені кошти на придбання подарунків, необхідних матеріалів для проведення заходів. Боді арт, вікторини, конкурси з цікавими призами зацікавили малих і дорослих. У арт – майстерні кожен охочий міг виготовити собі цікавий подарунок на згадку, а конкурс малюнків, який замість асфальту провели на аркушах, також вдався, попри всі погодні перешкоди. За словами присутніх найцікавішим був флеш – моб підготовлений заздалегідь, більше як 40 дітей об’єднались у коло і вигукнули гасло: "Зібратись разом – це початок, працювати разом це прогрес". Закінчилося свято цікавим концертом, який підготував Районний будинок дитячої та юнацької творчості. Чотири рази на сцену піднялись євроклубівці, які отримали грамоти Управління у справах сім’ї, молоді та спорту за активну громадську позицію та з нагоди Дня молоді: , Колісніченко, Крістіна та Кравець Алла Бандюк Мілана та Овчарук Жанна та активісти – спортсмени ШЄК Фоменко Артур та Беспалий Максим.

Це підсумок одного з багатьох проектів які плануються і реалізовуються спільними зусиллями членів євроклубу та кординатора
Переглядів: 1579 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz